Ny nyckelperson till MIPS

Leave a Comment

MIPS har stärkt organisationen med en ny marknadsföringschef


Josefin Löwgren är ny marknadsföringschef på MIPS. Josefin ingår även i MIPS ledningsteam. Hon har mycket omfattande erfarenhet av den internationella sport- och konsumentbranschen. Under de senaste 12 åren har Josefin arbetat på det svenska hjälm- och skyddsföretaget POC.

–Jag är mycket glad över att ha börjat i MIPS-teamet och på MIPS, som är ett företag med produkter som verkligen gör skillnad. Tack vare min erfarenhet inom varumärkesuppbyggnad känner jag att det här är en lysande möjlighet att lyfta kommunikationen inom MIPS varumärke till en ny nivå, säger Josefin Löwgren.

– Vi är oerhört glada över att ha kunnat rekrytera Josefin, som under många år har varit en viktig aktör inom hjälmbranschen. Utöver Josefin har vi också knutit till oss Greg Shapleigh, tidigare General Manager of Sport Protection på Vista Outdoor. Greg kommer att arbeta för MIPS en dag i veckan. Både Josefine och Greg kommer att spela en viktig roll i att ytterligare stärka MIPS varumärke framöver, säger Johan Thiel, VD och koncernchef.  

För information, kontakta

Johan Thiel, VD och koncernchef, +46 73 399 65 88 eller johan.thiel@mipsprotection.com

 

OM MIPS

MIPS är specialiserat på hjälmbaserad säkerhet och skydd av hjärnan och är världsledande inom detta område. Utifrån en ingrediensvarumärkesmodell (eng. ingredient brand model) säljs MIPS Brain Protection System (BPS) till den globala hjälmindustrin. Lösningen, vilken är patenterad på samtliga relevanta marknader, grundar sig på cirka 20 års forskning och utveckling tillsammans med Kungliga Tekniska Högskolan samt Karolinska Institutet i Stockholm.

Bolagets huvudkontor med 23 medarbetare inom forskning och utveckling, försäljning och administration finns i Stockholm där även testanläggningen är belägen. Tillverkning sker hos underleverantörer. Under perioden RTM okt2016/mars2017 uppgick MIPS nettoomsättning till 98 MSEK och den justerade rörelsemarginalen till 30 procent. MIPS-aktien är sedan mars 2017 noterad på Nasdaq Stockholm. För mer information se www.mipscorp.com.

 


PDF

Lämna ett svar